Ny design!!

 

Nu har det äntligen blivit ny design på bloggen. En enkel juldesign som jag har pysslat ihop ikväll.

 


Sirapsrutor.

Tänkte ge er receptet på ett gott bröd (eller ja det är väl mer som en blandning av frallor och tekakor) som jag bakade i helgen.

Det här behöver du:

ca 30 st


5 dl mjölk
50 g jäst
100 g smör, rumsvarmt
1 tsk salt
3 msk ljus sirap
12-13 dl vetemjöl special

Gör såhär:
Värm mjölken till 37 °. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör till jästen löst sig. Tillsätt smör, salt, sirap och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig, minst 5 minuter i maskin.

Jäs under bakduk ca 45 minuter. Sätt ugnen på 225°.

Ta upp degen och arbeta den på mjölad arbetsbänk och dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till en ½ cm tunn kaka. Skär varje del i 10-14 bitar.
Lägg bitarna på plåtar med bakplåtspapper. Nagga med en gaffel.

Om man vill ha dom lite högre och luftigare, låter man dom jäsa ytterligare ca 20 minuter. Vill man ha dom åt det plattare hållet skickar man in dom direkt i ugnen.

Grädda mitt i ugnen 5-7 minuter. Låt bröden kallna på galler under bakduk.

(bild från google)

 

Riktigt gott :)


Pysslar för fullt...

Har kommit in i en fas nu när jag känner mig väldigt kreativ. Det ska pysslas hela tiden både på datorn och för hand och är det inte pyssel är det bak, matlagning eller inredning. Vet inte varför men det är ändå väldigt kul. Det kanske inte blir det bästa eller finaste men det skiter jag i. Huvudsaken är att jag får lite utlopp för mitt sug :D


Här är två exempel:



(dålig bild utan blixt)




Söndagskväll..

Har vart en lugn helg för vår del. Skulle egentligen vart på fest igår men det blev en liten ändring i planerna så vi var bara hemma och chillade :P

Idag så har vi gjort lite nytta.. Bärt ner kartonger i förrådet, städat, pysslat, inrett mm. Ja det har trots att det är söndag blivit lite gjort här.. Hade bara önskat att allt kunde bli klart någongång. Är en del till att köpa och grejja med.

Imorgon är det måndag igen och denna veckan är planerna inte många. Blir nog bio på torsdag och sen är det begravning på fredag :( Ser inte fram emot den alls. Men älskling är snäll och följer med som stöd. Han är verkligen guld värd ♥

Nu blir det snart att krypa ner i sängen.

Godnatt!

-xoxo

Full fart mot helgen :)

Idag är det fredag och självklart betyder det mys hos oss :) Ikväll så blir det hemmagjord pizza, Twilight-Eclipse och nåt godis blir det nog med.

Hoppas alla får en toppenhelg!!

-xoxo





Fredagsmys :)

Ingen bra kväll..

Går och lägger mig och hoppas på en bättre dag imorgon!!

Måndag..

Ny vecka igen.. Vad jag vet än så länge kommer denna bjuda på lite jobb, fest och förhoppningsvis bio :)

Förra veckan blev det inget bloggande, var lite smådepp och sen så hanns det helt enkelt inte med. Har fixat lite mer i lägenheten och fått upp min spegel bla.

Och hela helgen bestod av trevligheter :) Fredag med tjejfest och utgång, sjukt kul att dansa loss på Piraten :) Lördagen blev det spelkväll med älsk,Per,Veronica och Simon. Mys helt enkelt! Och igår så var vi hemma hos pappa och Kristina och åt söndagsmiddag.

Nu ska jag fortsätta lite med städning och disk. Tänkte bara uppdatera lite om vad som händer :D

-xoxo

En ledsen söndagskväll...

Igår var vi hos pappa och Kristina med Madde och Daniel..Hade mys med att fika och kolla på lite gamla saker..

Sen ringde mamma på kvällen och berättade att Lotta hade dött.. Jag blev såklart superledsen även om det var bäst för henne och hon ändå har levt ett riktigt långt liv, blev hela 93 år gammal. Men det är jobbigt, att någon som ändå funnits där hela ens liv är borta. Har inte hälsat på henne på länge heller vilket känns så dumt nu :( För nu kan jag aldrig mer träffa min gamlafarmor :(

Nu får hon iallafall vara tillsammans med morfar och alla andra fina änglar :)


Ny månad...

Ja redan 4:de November.. Tiden går superfort och snart är det jul :) Mysigt!!

Det går framåt med lägenheten.Fast den känns långt ifrån klar.. Mycket som ska upp bla lampor, gardiner, foton osv.. Sen så är det en hel del som ska ner i förrådet..  Men det känns superbra och äntligen börjar jag känna mig hemma här :)

Har också vart i Ullared sen sista jag skrev.Där blev det en rejäl handling av allt mellan kläder och heminredning.. Och lite bebissaker också, fast inte för min del.. Men för syster, jag ska nämnligen bli moster :D Det ska bli så mysigt med en liten bebis i "familjen".. Aww vad jag längtar till April då h*n ska titta ut :)

Halloweenfest har hunnits med :) 50talstema och det var superlyckat enligt mig.. Visst vissa ansträngde sig kanske inte så mycket men både baby och jag körde all in :) Mycket nöjd med kvällen även om den slutade relativt tidigt för vår del, kände inte för att gå ut bara..

Idag är det dags för tvätt.. Har hur mycket som helst så hoppas på att det hinns med.. Annars blir det en rätt lugn dag.. Ska försöka få upp våra sänglampor med.. Men det ska nog gå bra :)

-xoxo


RSS 2.0